Zwarte bokshandschoenen

Zo kies je de juiste bokshandschoenen 

Steeds meer mensen sporten tegenwoordig in een sportschool en beoefenen naast de gangbare fitnessoefeningen ook andere sporten. Zo zijn kickboksen en MMA de laatste jaren flink gegroeid in populariteit. Kickboksers als Rico Verhoeven en Badr Hari zijn echt ambassadeurs van de sport en zorgen met hun gevechten ervoor dat veel mensen de sport volgen en zelfs zelf uitproberen. Steeds meer sportscholen geven daarom ook (kick)boksles. De meeste mensen doen hier vooral aan mee omdat het goed is voor de conditie en het uithoudingsvermogen. Een enkeling wil daadwerkelijk de ring in en wedstrijden vechten. Om te kunnen boksen zijn goede bokshandschoenen belangrijk. Wat veel mensen niet weten, is dat er flink verschil zit in bokshandschoenen. Belangrijk is daarom dat je de je goed laat informeren voordat je jouw bokshandschoenen kiest. 

Verschillende maten bokshandschoenen 

Bokshandschoenen zijn te verkrijgen in verschillende maten. Zo heeft een kind een ander bokshandschoen nodig dan een volwassene. Ook tussen volwassenen onderling kan een groot verschil zitten. De grootte van een bokshandschoen hangt af van de handomvang en het daarbij passende maat. Het gewicht van een handschoen wordt uitgedrukt in Oz. Oz is een Amerikaans maatsysteem en staat voor ounce. 1 ounce is ongeveer 28 gram. De lichtste bokshandschoenen zijn ongeveer 8 Oz en de zwaarste ongeveer 20 Oz. Ben je een volwassen man van 1.90 meter met grote handen, is de kans groot dat een bokshandschoen van 18 Oz het best bij jouw past. Voor een slanke vrouw van 1,70 meter past een handschoen van 12 Oz juist weer beter. Verdiep je daarom vooraf goed in welke handschoenen het best bij jou passen zodat je geen miskoop doet. 

Verschillende merken bokshandschoenen 

Naast verschillende maten heb je ook veel verschillende merken bokshandschoenen. Om veel plezier met boksen te hebben, is het belangrijk dat je de juiste merk bokshandschoenen kiest. Zo heb je merken waar je al voor twintig euro een paar bokshandschoenen hebt. Vaak zijn deze niet van hele goede kwaliteit. Een bekend en goed merk voor bokshandschoenen is Venum. Venum bokshandschoenen zijn van de beste kwaliteit en hebben altijd een stoere en unieke prints. Het is ook niet verassend dat veel (kick)boksers kiezen voor dit merk. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.