Dit zijn de verschillende soorten yoga poses

Er zijn veel verschillende soorten yoga poses die men kan gebruiken bij yoga. Deze houdingen zijn niet voor elke vorm van yoga hetzelfde. De ene yogavorm is passiever dan de andere, waardoor er ook andere houdingen worden aangenomen. Bovendien worden de yoga poses voor verschillende tijden aangehouden, voordat er over wordt gegaan in een nieuwe. Yoga wordt gezien als een bewegingsvorm die erg goed is voor zowel het lichaam als de geest. Bij de oefeningen is de ademhaling erg belangrijk, waardoor je lichaam goed kan ontspannen terwijl jij jouw lichaam traint en beweegt. In deze tekst zullen wij in het kort toelichten wat voor soort yoga poses er allemaal zijn en wat de verschillen tussen de poses zijn.

Draaiende en buigende yoga poses

Elk soort yoga pose heeft andere voordelen voor het lichaam. Bij draaiende poses is een van de grootste voordelen de flexibiliteit van het lichaam. Bovendien is het erg goed om de buikspieren te versterken en kan het zowel jouw stress als jouw rugpijn verminderen. Buigingen achterover zijn goed voor andere dingen dan vooroverbuigingen. Bij achteroverbuigingen kan jouw lichaam versterkt worden. Bovendien helpt het je lichaam te openen aan de voorkant, zoals bij jouw schouders. Bij buigingen voorover kun je de flexibiliteit van je onderlichaam vergroten. Daarnaast houdt het je wervelkolom flexibel en sterk en kan het je vermoeidheid en stress helpen verminderen. 

Yoga poses om jouw balans te verbeteren

Balancerende houdingen helpen natuurlijk om jouw balans te verbeteren. Balancerende poses kunnen jou helpen om spieren sterker te maken, jezelf te leren gronden en om jouw focus te verbeteren. Ook omgekeerde poses kunnen de balans verbeteren. Daarnaast geeft het jouw lichaam energie. Balancerende poses kunnen in het begin nog een beetje moeilijk zijn. Sommige mensen hebben van nature namelijk een niet al te goede balans. Wat voor veel mensen kan helpen bij het balanceren is door bijvoorbeeld je ogen te richten op één bepaald punt. Dit kan jouw lichaam helpen om ook met een been van de grond te blijven staan.

Staande, zittende en liggende yoga poses

De meest bekende yoga poses zijn waarschijnlijk toch de staande, zittende en liggende yoga poses. Hier zijn ook de meeste houdingen voor te vinden. Veel yoga lessen beginnen zittend en gaan later ook over in liggende of staande poses. Andere yogalessen beginnen eerst staand en gaan daarna zitten. Het kan bij yoga in principe allemaal, het hangt een beetje af van het soort yoga dat jij doet en wat de docent heeft bedacht. Sommige vormen van yoga hebben vaste yoga poses die bij elke les hetzelfde zijn. Staande yoga poses zijn vooral bedoeld voor de balans en kracht, zittende poses zijn voor betere flexibiliteit en voor gronding en liggende poses worden vooral gebruikt om flexibeler te worden of om te ontspannen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.