Waar let je op bij het kopen van bokshandschoenen?

Als je wil beginnen met boksen of kickboksen, dan heb je daar natuurlijk bokshandschoenen voor nodig. Maar hoe kies je de beste? Is er een verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen? En voor welke maat moet je kiezen? Op al die vragen geven we antwoord in deze blog.

Wat is het verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen?

Bij de meeste fabrikanten wordt er geen onderscheid gemaakt tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen. In feite zit er niet veel verschil tussen deze twee producten. Qua bescherming en uitvoering zit er niet veel verschil in, zodat je echt een andere bokshandschoen nodig hebt. Ervaren boksers hebben soms een extra dikke padding in de bokshandschoen op de knokkels. Hun voorkeur gaat dan ook uit naar een bokshandschoen die wat ronder en dikker is. 

Welke maat moet je kiezen?

Voor het kiezen van je maat is het ten eerste aan te raden dat je je trainer vraagt welke maat het beste bij je past. Over het algemeen hangt de maat van de bokshandschoen af van het gewicht van de vechter en de handomvang zonder de bandages. Zie hieronder een overzicht, dit is prima om als richtlijn te gebruiken, maar houd wel rekening met het feit dat dit per persoon kan verschillen. Je handomvang meet je onder de knokkels zonder je duim.

Zoals te zien in het overzicht hierboven, wordt de maat van een bokshandschoen weergegeven in OZ. OZ staat voor ounce, 1 ounce is 28,349 gram. De maten gaan altijd per 2 omhoog en zit vaak tussen de 4 OZ en 20 OZ.

Wat moet je nog meer op letten?

Gebruik bovenstaande tabel als richtlijn om achter de maand te komen van jouw bokshandschoenen. Twijfel je nog? Dan kun je het beste de bokshandschoenen eerst nog even passen bij een speciaalzaak of vraag je trainer om advies. Verder zijn er verschillende merken waar je naar kunt kijken, zoals Venum bokshandschoenen of bokshandschoenen van Adidas of Booster.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.