Zo bereid jij je voor op de zomer

person lying on chair and facing on body of water

Ah, wat een vooruitzicht: de zomer is weer nabij. Als jij ook het hele jaar uitkijkt naar dit heerlijke seizoen, dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. In dit artikel krijg je praktische tips over hoe jij je kunt voorbereiden op de zomer. Dus lees verder en kom erachter of jij al zomer proof bent.

Wat kun je verwachten in dit artikel?

In dit artikel krijg je geen cliché tips die gaan over ‘hoe veranderd je jouw bierbuik tot een sixpack in 3 weken’ of ‘veranderd … en wordt 3x aantrekkelijker’. Nee, absoluut niet. De tips zullen gaan over relevante zomerzaken.

Hoe bescherm je jouw huid tijdens de zomer;
Hoe voel ik me goed in mijn eigen lichaam;
Hoe kan ik echt ontspannen tijdens de zomer?

Hoe bescherm je jouw huid tijdens de zomer?

Gelukkig wordt huidbescherming steeds serieuzer genomen, want wist je dat huidkanker de snelst groeiende vorm van kanker is in Nederland? Steeds meer mensen hebben er last van. Gelukkig is het een veel gevallen onschuldig, maar dat neemt niet weg dat het een risicofactor is die je vergroot door slechte huidbescherming.

Om echt zomer proof te zijn, moet je zonnebrand hebben. Of het nou factor 15, 30 of 50 is dat maakt niet uit, maar smeer je elke ochtend in voordat je de deur uit gaat. Daarnaast kun je altijd voor de zekerheid een dunne lange trui en hoed meenemen voor als je verbrand.

Tip: er is een correlatie tussen de zonnekracht en de temperatuur buiten, maar geen direct verband. Dit betekent dat je niet op basis van de temperatuur kunt bepalen hoe sterk de uv-straling van de zon is. Smeer je dus altijd goed in; ook op minder warme dagen.

Hoe voel ik me goed in mijn eigen lichaam?

De perfecte zomerlichamen die je op Instagram en andere mediakanalen ziet, zorgen ervoor dat je je onzeker kan voelen, vooral over je eigen lichaam. Ondanks dat je daar niet voor hoeft te schamen, is het niet raar als je dat wel doet. Daarom heb ik de geheime tip die altijd werkt.

Is het je ooit wel eens opgevallen dat je jezelf in de ene outfit sterker, zelfverzekerder en soms zelfs vrolijker voelt dan in de ander? Vind een merk die kleding verkoopt die echt met jou resoneert – voor mij is dit Sinner. De juiste outfit zorgt ervoor dat jij je minder met je uiterlijk bezig houdt en dat je je trots voelt. En als je er minder mee bezig bent, kun je meer ontspannen en genieten van de rest.

Dat brengt ons gelijk bij het laatste puntje.

Hoe kan ik echt ontspannen tijdens de zomer?

Ontspannen is een kwestie van loslaten. Dat betekent niet dat je al je verantwoordelijkheden moet laten vallen; juist het tegenovergestelde. Zoals Mark Manson schrijft in zijn boek ‘De Edele Kunst Van Not Giving A F*ck’, is de beste manier om te ontspannen is door problemen op te lossen. Problemen uiten zich vaak in alles wat je op een to-do lijstje kan zetten of waar je je mentaal slecht door voelt. Achterhaal welke problemen dit zijn en los ze op. Nu kan je echt ontspannen en ben je helemaal klaar voor de zomer.

Met deze drie tips ben jij helemaal zomer proof.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.