Het volgen van een dieet

Wil jij al een tijdje afvallen of een gezond voedingspatroon opbouwen, maar komt het er steeds niet van? Dan is het nu het perfecte moment om dat te doen. We zitten allemaal in quarantaine door het corona virus, waardoor je veel minder verplichtingen hebt. Je hebt dus volledig zelf je eigen schema in de hand. Het aantal sociale verplichtingen is veel minder geworden en werk, sport en school is verminderd en flexibeler geworden. Dit is dus echt een uitgelezen kans om aan jezelf te werken door middel van een dieet, zonder dat je afgeleid wordt door de dagelijkse dingen. Een dieet vereist veel uithoudingsvermogen, dus het is fijn om er iemand bij te hebben die jou kan ondersteunen en helpen. Echter, naast een dieet heb je ook nog genoeg beweging en buitenlucht nodig om een gezonde levensstijl te leiden. Dat wordt vaak over het hoofd gezien, maar is net zo belangrijk als gezond eten. Er zijn veel verschillende soorten diëten en in dit artikel vertel ik je meer over twee diëten: het fodmap dieet en het hoge bloeddruk dieet. 

Wanneer je een hoge bloeddruk hebt, dan is het aan te raden om een zout-arm dieet te volgen. Zout werkt namelijk verhogend op de bloeddruk. Vaak heb je het helemaal niet door, maar in kant-en-klaarmaaltijden, zoute snacks en eten uit pakjes zit een relatief hoog percentage zout. Bekijk de verpakking en ingrediëntenlijst van dit soort producten maar eens goed. Door producten die al helemaal zijn bereid in de fabriek te vermijden en juist verse dingen te eten, vermijd je al een hele hoop zout. Een alternatief hoge bloeddruk dieet is het DASH-dieet. Bij dit dieet vermijd je suiker en rood vlees, en eet je veel magere zuivel, volkoren producten, noten, groeten, fruit, kip en vis. 

Hiernaast kan je ook het fodmap dieet volgen. Dit dieet is uiterst geschikt voor mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). De recepten en ingrediënten die bij het PDS dieet horen, verminderen de klachten van deze mensen. In dit dieet eet je geen fermenteerbare oligosachariden, monosachariden en disachariden. Dit houdt in dat je geen lactose, fructose en suikeralcoholen mag innemen. Het is dus wel vrij streng dieet.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.