Yogakleding; multifunctioneel gebruik!

Ik vind ze echt super fascinerend: yoga-sokken! Whut, denk je nu misschien, wat is er zo bijzonder aan yoga-sokken?! Het merkwaardige (voor de yoga-leken onder ons) is dat deze sokken ’tenen’ bezitten, zoals een handschoen ‘vingers’ bezit. Je tenen verdwijnen dus in de uitsparingen.

Wat is er -buiten het feit dat dit best ‘bijzonder’ mag heten- nu zo functioneel aan de ‘5 tenen sokken‘? Het antwoord is eigenlijk best logisch als je er even over nadenkt:

  • Ten eerste krijgen tenen meer bewegingsvrijheid, zoals het eigenlijk behoort van nature.
  • Tijdens het uitvoeren van yoga is het een grote aanrader om je tenen ‘die vrijheid’ te geven en zul je het zelfs nodig hebben.
  • Verrassing; er zijn ook ‘yoga sokken’ met 5 uitsparingen; je tenen zijn dan dus niet omhult door sok, maar volledig open en bloot(!)
  • Vanuit hygiënisch oogpunt is het voor tenen eveneens prettiger om separaat van elkaar te zijn, zodat zweet en bacteriën minder kans krijgen zich op te hopen tussen de tenen; yoga sokken zijn vrijwel altijd van katoen gemaakt.
  • Ook voor niet-yoga-beoefenaars zijn de ‘5-teen-sokken’ gewoon een aanrader.

Kekke leggings

Soms kun je zoeken tot je een ons weegt binnen kledingwebshops wanneer je die ene hippe legging wilt kopen, om dan vervolgens, ineens op een yoga-kledingshop de allermooiste leggings te vinden. Het overkwam ons bij Yogakledingonline.nl. Ik vind de collectie sporty leggings echt geweldig. Ideaal als fashion item, als hardloop item, en voor yoga vanzelfsprekend (maar laat ik dat nu net niet beoefenen!).

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.