Welke invloed kan drugs hebben op je gezondheid?

jaarlijks komen er mensen van over de hele wereld naar Nederland toe. Vooral Amsterdam is populair onder de jonge toeristen. Dit heeft voornamelijk te maken met de drugs. In veel andere landen is het illegaal om drugs te gebruiken, terwijl het in Nederland niet voor problemen zorgt. Het gebruiken van drugs is namelijk niet strafbaar. Naast dat er veel mensen incidenteel drugs gebruiken, zijn er helaas ook veel mensen verslaagd aan drugs. Een drugsverslaving kan voor allerlei problemen zorgen. Vooral lichamelijk ga je er hard door achteruit.

Het effect van cocaïne op het lichaam

Een soort drugs die wereldwijd erg veel wordt gebruikt, is coke. Coke staat bekend als een oppepper die kort werkt. De halveringstijd van coke is namelijk een uur. Het duurt dus niet lang voordat het merendeel van de cocaïne uit het bloed is verdwenen. Echter, als het uit het bloed is, betekent dat nog niet dat geen schade meer kan aanrichten. De lever neemt de cocaïne namelijk op om het om te zetten in andere stoffen. Deze stofjes blijven vervolgens wel erg lang in het lichaam zitten.

Door het gebruik van cocaïne put je het lichaam uit. Hier hebben een aantal organen flink onder te lijden. Vooral de lever heeft het zwaar bij gebruik van coke. Dit zorgt er vervolgens voor dat je vatbaarder bent voor ziektes. Naast de schade aan de lever, is coke ook nog eens zeer verslavend. Men weet zich moeilijk te bedwingen om nog een lijntje te nemen en niet lang hierna kan er sprake zijn van een verslaving. Een coke verslaving heeft invloed op het complete lichaam en naast slecht voor het lichaam ook erg duur om te bekostigen.

Het effect van wiet op het lichaam

Een van de populairste drugssoorten in Nederland is wiet. Dagelijks consumeren er honderdduizenden mensen cannabis. Het gaat hierbij om incidentele gebruikers, maar ook om verslaafden. Wiet heeft een psychoactieve werking en het effect wordt omschreven als High of stoned. Na het blowen vinden er vaak lachkicks plaats en wordt er gesproken over een onvervulbare honger.

Elke drugs is slecht voor de gezondheid en dat geldt ook voor wiet. Zo is het roken van wiet alleen al slecht voor de longen. Daarnaast worden de lever en nieren aan het werk gezet om de wiet af te breken. Dit is belastend voor het lichaam en kan voor lichamelijke klachten zorgen. Een probleem wat bij een wietverslaving een grotere impact heeft, zijn de psychische klachten. Zo kan je door overmatig wietgebruik in een psychose terecht komen. Afkicken wiet is daarom in veel situaties noodzakelijk.

Hoe kick je af van wiet?

Als je het gevoel hebt niet zonder wiet meer te kunnen leven, dan is er sprake van een verslaving. Een verslaving kan hele nare gevolgen hebben. Om snel van de verslaving af te komen, zijn er verschillende stappen die je kunt nement. De meeste effectieve manier om van een verslaving af te komen, is toch wel door naar een afkickkliniek te gaan. Je krijgt daar de juiste hulp om van een wietverslaving af te komen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.