4 voordelen van krachttraining voor vrouwen

Als je aan een sportschool denkt, denk je waarschijnlijk aan grote spierbundels die met gewichten gooien. Een grote groep mannen doet aan krachttraining, maar hoe zit het dan met de vrouwen? Veel vrouwen houden het bij cardio omdat ze bang zijn om te gespierd te worden. Maar geloof ons: dat gaat echt niet zomaar gebeuren. Krachttraining voor vrouwen biedt meerdere voordelen. Zo wordt je lichaam niet alleen strakker, maar ga je ook mentaal veel beter in je vel zitten. Dit zijn de vier belangrijkste voordelen van krachttraining voor vrouwen

1. Je lichaam verandert (op een positieve manier)

Als je regelmatig naar de sportschool gaat, dan zal je lichaam langzamerhand gaan veranderen. En dit bedoelen we op een positieve manier. Je krijgt namelijk steeds meer spierdefinitie. Een strakkere buik, rondere billen en gedefinieerde armen. En nogmaals: je hoeft niet bang te zijn dat je te gespierd wordt. Vrouwen hebben namelijk minder testosteron in hun lichaam en kunnen dus niet zomaar hele grote spieren kweken. 

2. Je voelt je mentaal beter

Krachttraining heeft niet alleen fysieke voordelen, maar het is ook goed voor je mentale gesteldheid. Door regelmatig te sporten worden je gelukshormonen gestimuleerd. Er zijn drie verschillende gelukshormonen: endorfine, dopamine en serotonine. Deze worden alle drie aangemaakt tijdens of na het trainen. Na je training krijg je bijvoorbeeld een gevoel van voldoening, omdat je je workout hebt voltooid. Het kan dan ook een boost aan je zelfvertrouwen geven. 

3. Je wordt sterker

Als je net begint met krachttraining start je zonder gewicht. Maar na een tijdje ga je merken dat dit te makkelijk voor je wordt. Dus dan pak je er gewichten bij en bouw je dit langzaam op. Hierdoor wordt het lichaam steeds sterker en ontwikkel je spiermassa. Een sterk lichaam ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook praktische voordelen. Zo wordt het tillen van de boodschappentas bijvoorbeeld een eitje. 

4. Een hogere vetverbranding in ruststand

Zodra je meer spieren hebt ontwikkelt, ga je meer vet verbranden in ruststand. Tijdens krachttraining gebruik je namelijk veel energie en spierkracht. Na de workout begint je lichaam met het herstellen van je spieren en hier is energie voor nodig. Je verbrandt dus nog steeds calorieën, ook na je training. In tegenstelling tot cardio, waarbij je alleen calorieën in de daadwerkelijke sessie verbrandt. Krachttraining voor vrouwen is dus misschien wel beter dan cardio! 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.