Sportoefening om je buikspieren te trainen

Op het internet zijn tegenwoordig duizenden oefeningen en video’s die gaan over buikspieren. Echter zijn deze oefeningen niet allemaal even effectief. Bij sommige oefeningen train je bijvoorbeeld alleen je lagere buikspieren, maar wil je in het algemeen je buikspieren oefenen? Dan raadt ik aan om onderstaande oefeningen te volgen, waarbij je namelijk meerdere spieren tegelijk traint. Deze oefeningen kun je thuis uitvoeren of bijvoorbeeld in de sportschool.

Oefening nummer 1: De Jack Knife Sit-up

De eerste intensieve buikspieroefening is de Jack Knife Sit-up, waarbij je zowel je onderste als middelste buikspieren traint. Daarnaast train je ook je heupbuiger. Bij deze oefening moet je het lichaam helemaal lang maken en je armen boven je hoofd uit te strekken. Probeer dan vanuit de onderrug richting de mat te duwen. Adam uit als je met je handen richting je tenen reikt en adem in zodra je je armen en benen weer naar de vloer laat zakken.

Oefening nummer 2: De Bicycle Crunch

Bij de Bicycle Crunch oefening train je zowel je rechte als schuine buikspieren, het betreft een intensieve oefening die je ademhaling significant laat versnellen. Let hierbij op dus dat je bij deze oefening je elleboog naar buiten laat wijzen en dat je niet aan je hoofd gaat trekken.

Houdt je kin ongeveer een vuistafstand van je borst en til de schouders van de vloer, daarna draai je vervolgens de schouder richting de tegenovergestelde knie. Het is hierbij belangrijk dat je je onderrug weer richting de vloer drukt.

Oefening nummer 3: de Plank

De plank is de meest intensieve training van je buikspieren. In principe lijkt het een simpele oefening, maar de bedoeling is dat je zo lang mogelijk volhoudt. Bij deze oefening train je zowel je middelste als onderste buikspieren, maar ook je beenspieren, billen en schouders.

Bij deze oefening is het belangrijk je schouders boven je ellebogen te houden en je rug kaarsrecht. Probeer deze oefening minimaal 50 seconden vast te houden.

Ben jij klaar om je buikspieren te trainen? Zoek je nog een geschikte sportschool bij jou in de buurt om je daarbij te helpen? Kijk dan bijvoorbeeld op Sportspalace.nl, zo hebben zij onder andere een Sportschool Doetinchem

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.