Zo blijf jij gemotiveerd om te sporten

Vandaag heb ik echt even geen zin om te sporten, ik ga morgen wel. Het is niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren om te sporten. Of je hebt geen zin, geen tijd of het is te warm of te koud. Je kunt altijd wel een smoesje verzinnen. We snappen dat de bank erg verleidelijk is, maar nu gaan we echt stoppen met alle smoesjes. Wij vertellen je hoe jij gemotiveerd blijft om aan je summerbody te werken.

Stel een doel

We weten allemaal dat het niet makkelijk is om regelmatig sporten vol te houden. Eerst ga je drie keer in de week naar de sportschool, dan wordt het twee keer, dan nog maar één keer en ga zo maar door. Om gemotiveerd te blijven, kan het helpen om een doel te stellen. Wil je bijvoorbeeld een paar kilootjes afvallen? Of wil je juist fitter worden? Het is belangrijk om een realistisch doel op te stellen waar je naartoe kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een paar kilo afvallen in een maand.

 

Een leuke tip: schrijf je doelen op in een boekje. De volgende keer als je even geen zin hebt, kun je dit boekje erbij pakken en jezelf motiveren.

 

Samen sporten

Is het moeilijk voor jou om echt de deur uit te gaan? We snappen dat de keuze om thuis te blijven makkelijk is. Lekker Netflixen met wat lekkers erbij klinkt beter dan sporten. Om jezelf echt de deur uit te krijgen, kun je een sportmaatje gaan zoeken. Jullie kunnen afspreken om samen te gaan sporten en dan moet je wel echt gaan. Je wilt je sportmaatje namelijk niet teleurstellen.

 

Wat ook kan helpen is om op vaste tijden te gaan sporten. Ga bijvoorbeeld elke dinsdagavond. Door dit in je agenda te zetten, is de kans kleiner dat je iets anders gaat doen.

 

Personal training

Heb je al eens aan sporten met een personal trainer gedacht? Als het moeilijk is om jezelf te blijven motiveren, kan een personal trainer je helpen. Deze personal coach helpt je bij het maken van doelen en helpt je met het doen van verschillende oefeningen. Bij personal training in Rotterdam draait het helemaal om jou. Elke training wordt aangepast op jouw doelen en wensen. Of dit nou gaat om fitter worden of afvallen, de personal trainers hebben op elk gebied ervaring.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.