3 tips om het sporten weer op te pakken na je vakantie

 

Ben je terug van vakantie, maar heb je er moeite mee om het sporten weer op te pakken? Dit is een veel voorkomend fenomeen. Voor je vakantie was je net zo goed bezig en ging je vier keer per week naar de sportschool, maar nu is de moed je helemaal in je schoenen gezakt. Geen paniek! Het is niet moeilijk om hier weer uit te komen. Lees in dit artikel drie handige tips en voor je het weten sta je weer te schitteren in de gym!

 

Tip 1: rustig beginnen

Verwacht niet meteen als je terugkomt van jezelf dat je weer vier keer per week in de sportschool verschijnt. Juist met deze te hoge verwachting, gaat het je niet lukken. Ga eerst gewoon weer een keertje in de week. Doe een full-body workout en waarschijnlijk krijg je dan de smaak wel weer te pakken.

 

Tip 2: pak niet te zwaar gewicht

Uiteraard kon je voor je vakantie een geweldige PR neerzetten, maar verwacht dat nu niet van jezelf. Op deze manier kun je flinke blessures oplopen. Je lichaam heeft een paar weken niks gedaan en zal weer even moeten wennen aan de zware gewichten. Pak daarom gewoon wat lichter en werk binnen twee weken weer toe naar je oude PR.

 

Tip 3: koop een nieuwe sportset

Wat altijd geweldig werkt is het aanschaffen van nieuwe sportkleding. Je wilt je nieuwe kleding natuurlijk graag aan, dus dan moet je wel naar de sportschool. Ben je helemaal blut na je vakantie? Kijk dan eens voor een Nike promotiecode of een Adidas actiecode. Dat scheelt je zo de helft!

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.