Wat voor sporttas past bij mij?

Als je een echte sportfanaat bent, is een goede sporttas vaak onmisbaar. Je moet namelijk je sportkleding, sportschoenen, handdoek en een flesje water kunnen meenemen naar de sportschool. Ook als je niet in de sportschool sport maar wel vaak buiten actief bent, kan een sporttas uitkomst bieden. In dit artikel kun je lezen welke sporttassen er zijn!

Sporttas voor naar de sportschool

Als eerste is het goed om te bedenken hoe jij de sporttas wilt dragen. Je hebt bijvoorbeeld sporttassen die eruit zien als een soort weekendtas, met twee korte en een lange schouderhengsel. Dit soort tassen zijn heel handig als je veel spullen nodig hebt, want er past veel in! Verder zijn er natuurlijk ook sport rugzakken. Deze zorgen voor veel draaggemak omdat de tas op je rug zit en het gewicht van je sportspullen evenredig verdeeld wordt over beide schouders. De meeste sporttassen worden gemaakt van waterdicht kunststof. Dit kun je gemakkelijk schoonvegen met een vochtig doekje, zodat de sporttas lekker fris blijft. Je kunt ook kiezen voor een leren sporttas. Het voordeel van leer is dat het ademend is, dus nare zweetluchtjes zullen niet snel in de tas blijven hangen.

Sporttas voor het sporten zelf

Sporten hoef je natuurlijk niet alleen in de sportschool, want je kunt ook lekker buiten hardlopen of fietsen. Wanneer je buiten sport, is het wel handig om een speciaal daarvoor bedoeld sporttasje te dragen. Denk hier bijvoorbeeld aan heuptasjes of een speciaal looprugzak waarin je bijvoorbeeld flesjes water, sleutels en gel snoepjes kunt stoppen. Het fijne aan dit soort sporttassen is dat de tas ook echt zo ontworpen is dat je er minimaal hinder van ondervindt tijdens het sporten. De tassen zitten dicht bij het lichaam zodat je het gewicht niet op en neer voelt stuiteren. Ook zijn zulke tassen meestal gemaakt van ventilerend materiaal, dus het plakt niet als je aan het zweten bent.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.