Waarom mediteren goed voor je is

Tegenwoordig leven de meeste van ons in een vrij drukke omgeving en hebben we veel te doen op een dag. Dit kan voor veel stress zorgen. Mediteren is een makkelijke manier om wat meer rust in je hoofd te krijgen. In dit blog vertel ik je een paar voordelen van meditatie ontspanning.

Rust

De eerste is voor de hand liggend. Je krijgt meer rust. Tijdens het mediteren probeer je je hoofd helemaal leeg te maken en probeer je alle zorgen van de dag te vergeten. Dit is voor veel mensen erg belangrijk omdat banen met deadlines tot veel stress kunnen lijden. Mediteren hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten dus probeer het eens uit.

Yoga

Een goede manier van mediteren is Yoga. Dit omdat je met yoga ook erg met jezelf bezig bent en bezig bent met rust pakken. Dit kan je dus goed combineren met mediteren en zal voor veel rust zorgen. Ook ben je met yoga bezig met je lichaam dus zal het positieve effecten hebben op je lichaam. Denk aan lenigheid enzovoort.

10 minuten

Mediteren hoeft helemaal niet lang te duren. Je kan met een 10 minuten meditatie veel rust hebben gepakt door het mediteren. Je kan bijvoorbeeld op je pauze op werk gaan mediteren. Vooral op een drukke werkdag is dit erg positief en je zal merken dat je erna meer rust hebt en beter te werk kan gaan. Dit zorgt op de lange termijn dus ook voor betere prestaties.

Alleen

Probeer mediteren alleen te doen. Je moet het zien als een moment voor je zelf pakken waar in je echt helemaal tot rust kan komen. Met andere mensen om je heen heb je meer afleiding wat ervoor zorgt dat je met te veel dingen bezig bent in je hoofd. Probeer een stille ruimte te vinden of buiten, zolang er maar niet te veel ruis is.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.