Waarom boulderen zo populair is en jij er ook aan moet beginnen

Boulderen is een van de sporten die de laatste jaren flink aan populariteit is gegroeid. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Wat is er zo leuk aan deze sport en hoe kun je er het beste mee beginnen? Dat is waar we het op deze pagina over gaan hebben.

Wat is er zo leuk aan boulderen

Boulderen is een sport die niet voor niets zo snel in populariteit is gegroeid. Het is namelijk een sport waarbij je veel moet nadenken en tegelijkertijd erg explosief en intensief bezig bent. Je klimt minder hoog dan bij veel andere klimsporten, maar de hoogte die je klimt is zeer intensief.

Ook zijn er verschillende niveaus beschikbaar, waardoor het voor iedereen goed mogelijk is om deel te nemen. Het leukste bij boulderen is om samen met iemand anders te gaan, zodat je samen een leuke tijd hebt en daarnaast nog sportief bezig bent. Hieronder een paar tips voor wanneer je gaat beginnen met boulderen.

Dit zijn de tips voordat je begint met boulderen

Als je begint met boulderen is het wel slim om op een aantal zaken te letten. Deze hebben we hieronder op een rij gezet, maar je kunt hier nog veel meer tips vinden voor de beginner met boulderen.

  • Koop de juiste schoenen voor boulderen die hier geschikt voor zijn. Pas ze goed en kies voor schoenen die goed passen bij jouw voeten, maar kies in eerste instantie niet voor hele dure schoenen. Aan het begin glijdt je namelijk snel weg, waardoor ze sneller slijten.
  • Focus op de techniek in plaats van kracht. Veelal willen mensen zich te snel met de spierkracht van hun armen omhoog trekken, maar bij boulderen is het belangrijk om slim na te denken over hoe je verder komt, je benen te gebruiken en op techniek omhoog te klimmen.
  • Kijk vooruit voor hoe je wilt klimmen. Het is slim om de route al te proberen uit te denken in plaats van alleen naar de volgende greep te kijken.
  • Het is al snel normaal om zoveel mogelijk magnesium te gebruiken. Minder last van zweethanden en het ziet er professioneel uit. Maar te veel magnesium zorgt juist voor een slechte grip. Beperk het dus en gebruik niet te veel magnesium.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.