Thuis sporten doe je zo

Heb je niet genoeg tijd om naar de sportschool te gaan of heb je er simpelweg geen zin in? Geen zorgen, het is namelijk prima mogelijk om thuis te sporten. Je hebt niet veel nodig om thuis aan de slag te gaan. In deze blog lees je wat er allemaal nodig is om thuis te sporten. 

Benodigdheden

Je hebt geen dure sport apparaten nodig om thuis te sporten. Er zijn uitstekend oefeningen te doen waar je niets meer dan je eigen lichaam nodig hebt. Maar dumbell sets kunnen natuurlijk geen kwaad. Om wat comfortabeler je oefeningen uit te voeren raden we aan om een yogamat aan te schaffen. 

Je hoeft niet perse iets aan te schaffen. Het is prima mogelijk om een meubelstuk te gebruiken zoals een stoel, bank of een trap treden. Squats doe je gemakkelijk zonder gewichten. Wil je het jezelf toch wat zwaarder maken? Stop dan zware boeken of gevulde waterflessen in je rugzak. 

Sporten in het park

Sporten in een park is altijd een goed idee. De meeste parken bezitten over klimrekken waarbij je jezelf kan optrekken. 

De nadelen van thuis training

Een van de grootste nadelen van thuis trainen is dat je niet altijd dezelfde begeleiding en supervisie krijgt als in een commerciële sportschool. Dit geldt vooral als je nieuw bent met sporten, of als je iets bijzonder uitdagends probeert.

Een ander nadeel is dat je gemakkelijk op een zijspoor kunt raken als je thuis traint, vooral als er andere mensen of dieren in huis zijn die je aandacht willen.

Tips voor effectieve thuis training

Zorg voor voldoende ruimte om veilig te bewegen. Dit betekent dat je alle mogelijke obstakels uit de weg moet ruimen en moet zorgen voor voldoende ventilatie. Investeer in apparatuur van goede kwaliteit. Dit betekent niet dat je een fortuin hoeft uit te geven, maar het is de moeite waard om een aantal belangrijke apparaten te kopen die lang meegaan en niet duur zijn. Zorg verder voor een scala aan gewichten, weerstandsbanden en andere apparatuur om je trainingen te variëren.

Gebruik online bronnen of apps om professionele begeleiding te krijgen bij oefeningen, vorm en techniek.

Tot slot, wees geduldig! Het kan even duren voordat je gewend bent aan thuis trainen, maar hou vol en je zult de resultaten zien.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.