Mijn revalidatie

Ik ben sporter in hart en nieren. Ik hou er ontzettend van om te sporten. Ik handbal op een leuk niveau en ben ontzettend liefhebber van winter en water sporten. Dit doe ik dan ook elk jaar met volle overgave. Ik ga bijvoorbeeld elk jaar op wintersport naar Switzerland. Hier ga ik al sinds jongs af aan heen met mijn ouders. Zei hebben vrienden leren kennen toen zei jong waren en hier slapen wij altijd in een appartement van deze mensen. Dit doen we nu dus nog elk jaar als gezellig uitje met mijn ouders. Ook hadden wij vroeger een boot en heb ik nu zelf met mijn vriendin ook een boot gekocht. Hierachter doe ik aan verschillende watersporten. Ik ben ooit begonnen met knie boarden en inmiddels doe ik aan wake boarden en waterskiën.

De blessure

Afgelopen wintersport ben ik dus weer naar Switzerland geweest. Ik heb 5 dagen heerlijk geskied maar de 6e en laatste dag ging het helemaal mis. Ik ben door een verkeerde beweging onderuit gegaan. Ik ben verkeerd terecht gekomen en ben ontzettend hard op mijn knie geland. Ik voelde direct wat knappen waardoor ik als fanatiek sporter al een heel naar onderbuik gevoel had. Ik was natuurlijk ontzettend bang voor mijn kruisband. Een blessure die vaak voorkomt bij wintersporters.

Onderzoek

Bij terugkomst in Nederland ben ik naar het ziekenhuis gegaan om een MRI scan te laten maken. Hier kwam inderdaad uit dat ik mijn kruisband afgescheurd had. Er werd bij mij een operatie ingepland bij OCON voor reconstructie van de kruisband. Dit houdt in dat er een andere pees in het lichaam dunner gemaakt werd, in mijn geval de patella pees. Nadat deze weer op de plek van de kruisband zat werd ik verwezen naar mijn fysiotherapeut namelijk fysiotherapie Oldenzaal. Hier ben ik begonnen aan mijn revalidatie die 9 maanden tot een jaar ging duren. Dit gaat tot nu toe ontzettend goed en ik ben in de afrondende fase om weer lekker te kunnen sporten.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.