Squash Vloeren

Wie ooit wel eens een potje squash heeft gespeeld weet ongetwijfeld hoe razendsnel dit spel is. Een goede conditie is bij het beoefenen van deze sport echt onmisbaar. Door de intensiteit vraagt het enorm veel van de sporter. Maar niet alleen van hem of haar. Ook de baan heeft veel te verduren. Snelle bewegingen, veel balcontact, deze sport vraagt gewoon om een hele sterke vloer.

Diverse soorten

Er zijn verschillende soorten squash vloeren, waarvan beuken de meest voorkomende is. Aan een goede vloer worden veel eisen gesteld. Zo moet de vloer een optimale wrijving hebben. Dit verhoogt namelijk de reactiesnelheid van de squasher en de kans op blessures neemt af. Tevens is het heel belangrijk dat de reactie van de bal maximaal is, hiermee bevorder je de spel snelheid. Squash Vloeren kunnen het beste op een vochtscherm gelegd worden. Hiermee voorkom je dat eventueel vocht van de squash vloer naar de basisvloer loopt.

Eisen

Er zijn diverse bedrijven die informatie kunnen verschaffen over de juiste squash vloer. Er worden verschillende sterktes gebruikt en bepaalde impregnatie voor een maximale slip afstand. Bij het bedrijf kan er navraag gedaan worden of zij in het bezit zijn van een geldig WSF-certificaat. Een model vloer is dan erkend door de Wereld Squash Federatie. Squash Vloeren moeten ook altijd gelegd worden door specialisten. Er zijn nogal wat eisen aan de verende vloeren, waarvan zij goed op de hoogte zijn. Het is namelijk ook erg belangrijk dat het vochtabsorberend vermogen van de vloer niet nadelig beïnvloed wordt.

 

Onderhoud van squash vloeren

De levensduur van de vloer kan bij normaal gebruik wel oplopen tot 25 jaar. En dan is het niet eens zo belangrijk hoe dik de vloer is. Nog veel belangrijker is het onderhoud van de vloer. Deze dient men regelmatig te zuigen en af te nemen met ontvetter. Let daarbij wel op dat deze ontvetter milieuvriendelijk is. Bij het afnemen moet er zorgvuldig omgegaan worden met de hoeveelheid. Het is niet goed als de vloer te vochtig wordt. Een voordeel dat squash vloeren van hout zijn, is dat het meerdere keren geschuurd kan worden. Zo kan er langer met veel plezier op gesport worden.

 

Belijning van de squash vloeren

Op de squash vloer staan altijd een aantal lijnen. Er is een serveervak en een ontvangst vak aangegeven. Op de meeste vloeren is dat gewoon één kleur. Deze lijnen zijn meestal met een tweecomponenten verf aangebracht. Een dag na het verven is de baan weer bespeelbaar.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.