Sporten met een personal trainer

De populariteit van het hebben van een personal trainer groeit met het jaar. Al in de Verenigde Staten, voornamelijk in de populaire “influencer” gedeeltes van het land als New York en California is het hebben van een personal trainer een gewoonte. Nu ook in Nederland zien we een snelle groei. Maar waar komt deze populariteit vandaan?

In de laatste jaren is het vanzelfsprekender geworden om beter op onze gezondheid te letten. Met elk nieuw voornemen voor het nieuwe jaar, zijn de enthousiaste beginnelingen van de sportscholen de eerste weken hard werkend te vinden in alle sportscholen over het hele land. Helaas duurt dit enthousiasme maar kort, en zien sportscholen een daling in abonnees, al na zo ongeveer drie tot vier maanden in het nieuwe jaar.

We letten als consument beter op fairtrade of bio producten, en weten we dat een kantoorbaan de boosdoener is. Om meer beweging te krijgen, af te vallen en gezond te blijven, zien sportscholen een grote toename aan abonnees. Inschrijven gaat makkelijk voor velen, maar het is de motivatie en doorzettingsvermogen wat niet iedereen is gegeven. Zo heeft de wetenschap meerdere keren kunnen aantonen dat sporters met een personal trainer zich beter inzetten, minder snel stoppen en meer plezier tijdens en na het sport ervaren. Deze positieve uitkomsten zorgen er dan juist weer voor dat de sporter met succes een nieuwe levensstijl uit kan roepen.

Zoek jij ook een personal trainer, een vertrouwenspersoon die jou adviezen kan geven omtrent sport en voeding? Sportpalace biedt personal training pakketten aan, voor een personal trainer Doetinchem en personal trainer Zutphen. Bij Sportpalace maakt het niet uit of je wilt afvallen, of je juist meer spieren wilt krijgen of alleen conditie wilt verbeteren.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.