Is de e-sigaret schadelijk tijdens het sporten?

 

 

De laatste tijd krijgen wij veel vragen over de gezondheidsvoordelen -nadelen over het gebruik van een e-sigaret. Er zijn steeds meer mensen die overgestapt zijn op een e-sigaret omdat ze denken dat het ‘gezonder’ is dan een normale sigaret. Maar is dit echt het geval? Voordat je besluit om over te stappen van de normale sigaret naar de e-sigaret raden we jou aan het onderstaande artikel goed door te lezen. Zodoende wordt het makkelijker om te besluiten of de e-sigaret iets voor je is.

Is een e-sigaret überhaupt schadelijk?

Het probleem van e-sigaretten is dat we de gevolgen voor de langere termijn niet kennen. De e-sigaret is een aantal jaar geleden pas gelanceerd. We weten van sigaretten dat deze ongezond zijn voor onze gezondheid aangezien we mensen voor een lange tijd hebben zien roken. Maar we weten vrijwel zeker dat ook een e-sigaret niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Mogelijk is het een gezondere optie van normaal roken, maar dat betekent niet dat een e-sigaret volledig onschadelijk is. Daarom is het raadzaam om goed na te denken voordat je van de normale sigaret op de e-sigaret overstapt.  

E-sigaret en sporten

Het is goed mogelijk dat de e-sigaret minder schadelijk is voor je lichaam dan een normale sigaret. Maar zeker weten doen we het ook niet. Voor het sporten is het in ieder geval niet bevorderlijk om überhaupt te roken en daarom raden we het af om het te doen. Voor het sporten kan het wel beter zijn om een e-sigaret te roken, aangezien een e-sigaret hoogstwaarschijnlijk minder schadelijk is voor het lichaam. Kun je echt niet van de sigaretten af blijven dan kun je altijd kijken of de e-sigaret beter bij je werkt. Probeer in ieder geval te voorkomen dat je een half uur voor en na het sporten rookt.  

 

Hoe werkt het?

Voor het roken met een e-sigaret heb je eerst een apparaatje nodig. Naarmate je een apparaatje hebt gekocht kun je kiezen uit verschillende smaakjes. Daarom vinden veel mensen de e-sigaret lekkerder omdat ze keuze hebben uit verschillende smaken. Zowel het apparaatje als de vloeibare smaakjes zijn verkrijgbaar op het internet. Er zijn voor het apparaatje en voor de vloeistoffen verschillende merken in omloop. We raden je aan om verschillende merken te proberen om erachter te komen wat jij het lekkerst vindt. Eens in de zoveel tijd is het nodig om batterijen e-sigaret te kopen.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.