Feiten over wei-eiwitten

 

Wei-eiwit is een poeder van hoge kwaliteit, dat is gemaakt van koemelk. Koemelk bestaat eigenlijk uit twee eiwitten – caseïne (80%) en wei (20%). De wei wordt de gouden standaard van eiwitten genoemd, omdat het wetenschappelijk bewezen is dat het de meest voedzame eiwitten zijn die je maar kunt vinden. Het is ook beter oplosbaar dan caseïne en heeft een hogere kwaliteit.

Wei-eiwit is, zoals oorspronkelijk werd gedacht, geen bijproduct van het maken van kaas, maar is eerder een bijproduct van het bereidingsproces van het maken van kaas. Wei-eiwit isolaat is de meest pure vorm van proteïne die er is en bevat bijna geen vet of lactose. Wei-eiwit is een hoogwaardige complete eiwit en bevat alle essentiële aminozuren. Wei-eiwit is ook de rijkste bekende bron van natuurlijk voorkomende aminozuren met een vertakte keten.

Het bevordert, doordat het een persoon in staat stelt sneller een vol gevoel te krijgen dan elke andere vorm van eiwit, het gewichtsverlies. Wei-eiwit is een zeer hoogwaardig compleet eiwit met een rijke hoeveelheid van alle essentiële aminozuren. Wei-eiwit isolaat is de zuiverste vorm van wei-eiwit en daarom wordt het zo snel en efficiënt in het lichaam opgenomen.

Wei-eiwit is een qua voedingswaarde dus een compleet of volledig eiwit. Het bevat bioactieve ingrediënten, zoals immunoglobulinen en lactoferrine, die het immuunsysteem ondersteunen. Sporters geven vanwege de rijke hoeveelheid vertakte aminozuren en de snelle absorptiesnelheid de voorkeur aan wei-eiwit en soja-eiwit. Deze zijn belangrijk om te helpen bij het herstellen en opnieuw opbouwen van spieren na een training of een wedstrijd.

Wei-eiwit heeft een frisse, neutrale smaak en zal de smaak van voedingsmiddelen waaraan je het toevoegt niet veranderen. Wei-eiwit bevat geen isoflavonen of andere componenten met potentiële hormonale effecten. In vergelijking met andere eiwitten levert het op gram-tot-grambasis meer wei-eiwit-isolaat en essentiële aminozuren aan het lichaam, maar zonder dat het ook vet of cholesterol levert. Voedingsdeskundigen raden een dieet aan met een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel, maar voor een optimaal resultaat moet je ook zeker wei-eiwit binnenkrijgen.

De site proteine-abonnement.nl biedt gedetailleerde informatie over weiproteïnepoeder, dranken, concentraat en beste wei-eiwit, evenals de voordelen van wei-eiwit, proteine abonnementen en andere nuttige feiten over weiproteïne.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.