Voedingssupplementen en games die de gezondheid van jouw hersenen zullen verbeteren

Voeding voor de hersenen? Je brein is het ultieme opslagcentrum voor informatie, dat voor een soepele werking en om de dagelijkse activiteiten efficiënt uit te kunnen voeren de juiste zorg nodig heeft en regelmatig moet worden gereviseerd. Je lichaam heeft, net zoals het brein voor zijn constante werkproces essentiële vitamines en voedingsstoffen nodig heeft om in optimale vorm te blijven, gezond voedsel, lichaamsbeweging en voldoende rust nodig.

Naarmate je ouder wordt, verliezen je hersenen vitaliteit en behendigheid, begint je geheugen te vervagen en zijn er kansen dat je geheugengerelateerde ziektes zoals dementie of Alzheimer kunt ontwikkelen, die je dagelijks leven in grote mate kunnen beïnvloeden. Dat is de reden waarom, naast het oefenen van je hersenen met voldoende constructieve activiteiten, je ook voedingssupplementen voor je hersenen aan je dieet moet toevoegen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke voedingssupplementen voor de hersenen…

Water en groene thee: het lichaam voldoende hydrateren met H2O maakt veel verschil voor het hele systeem, want het verwijdert niet alleen gifstoffen uit je lichaam, maar zorgt ook dat de hormoonspiegels goed in balans zijn en voorkomt dat de hersenen enige vorm van schade oplopen.

Het drinken van groene thee zal je geest alert houden en het helpt ook de opbouw van plaque in de hersenen te verminderen!

Groene groenten en fruit: veel groene groenten zoals spinazie, broccoli, paprika’s, spruiten etc. in je dieet opnemen, zullen de nodige voedingsstoffen leveren aan het lichaam en in het bijzonder aan de hersenen. Vruchten als frambozen, pruimen, druiven, sinaasappels etc. doen heel veel goeds voor de gezondheid van de hersenen.

Vis en eieren: je voedingssupplementen voor de hersenen moeten bestaan ​​uit vis, die rijk is aan DHA-omega-3-vetzuren want dat is erg essentieel voor de synapsen van de hersenen en onvoldoende of een gebrek aan deze voedingsstof belemmert het geheugen en kan het begin van dementie veroorzaken. Strikte vegetariërs kunnen pompoenpitten, lijnzaad of walnoten eten, die ook omega-3 vetzuren bevatten. Eieren bevatten choline, dat ook goed is voor het verbeteren van je geheugen.

Koolhydraten: volle granen en zetmeelrijke groenten en fruit leveren veel energie in de vorm van glucose aan de hersenen, wat ervoor zorgt dat je hersenen constant kunnen werken zonder uitgeput te raken.

Voedingssupplementen voor de hersenen kunnen voorkomen dat je hersenen aan mentale veroudering of geheugengerelateerde aandoeningen gaan leiden, wat problemen kan veroorzaken in je persoonlijke, sociale en professionele leven. Met een juiste verhouding van voedingssupplementen voor de hersenen en mentale activiteiten kunnen jouw hersenen vele ziektes op afstand houden.

Denk hier eens over na …

Wat gebeurt er als je gezond en voedzaam voedsel blijft eten en je lichaam niet traint? Het wordt nutteloos toch?

Hetzelfde geldt voor de hersenen!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.