De juiste voeding met EMS training

Door middel van de elektrische impulsen die je tijdens de EMS training krijgt is dit een uitstekend alternatief voor de traditionele krachttraining. Het is mogelijk om op een effectieve manier spieren op te bouwen zonder dat je daarvoor urenlang hoeft te zwoegen in de sportschool. Maar met alleen de trainingen red je het niet. Het is ook heel erg belangrijk dat je voeding op orde is. We willen je daarom graag uitleggen wat je het beste voor- en na de training kunt eten zodat je de beste resultaten kunt behalen.

Eten voor de EMS training

Op het moment dat je een trainingssessie op de planning hebt staan is het belangrijk om voldoende energie te hebben. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een maaltijd dat koolhydraten bevat. Het liefst combineer je dit met eiwit, want dit zorgt ervoor dat je spieren kunnen herstellen. 

Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld. Je zou bijvoorbeeld een volkoren boterham kunnen maken met kipfilet. Ook een schaaltje kwark met fruit is een goede optie. Verder kun je ook kiezen voor havermout of een banaan besmeerd met pindakaas. 

Eten na de EMS training

Voeding is ook van essentieel belang na de training. De spieren moeten namelijk herstellen en hebben daarbij de hulp nodig van de juiste voedingsstoffen. Vooral eiwit is hierbij belangrijk. Producten dat veel eiwitten bevat zijn onder andere eieren, kwark, kip en witvis. Je kunt er ook voor kiezen om een eiwitshake te drinken. 

Zorg dat je voldoende water drinkt

Naast het eten is het drinken van water ook van groot belang om tot goede resultaten te komen. Tijdens het sporten verlies je veel vocht en daarom is het zaak om dit zo veel mogelijk aan te vullen. Na het sporten moet je natuurlijk ook gewoon genoeg blijven drinken want zo zorg je ervoor dat je gehydrateerd blijft. 

Als je water niet zo lekker vindt, zou je ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld thee. Een andere mogelijkheid is om een minimale hoeveelheid ranja te gebruiken. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.