Waarom kiezen voor kinesiotape?

Kinesiologisch tape ondersteunt bij een blessure de processen die je lichaam normaal gesproken prima zelf af kan. Het materiaal komt qua elasticiteit overeen met je eigen huid en heeft als groot voordeel de huidvriendelijke, anti allergische en ventilerende eigenschappen. Je kunt deze tape comfortabel voor een langere periode dragen.

Waar wordt deze tape voor gebruikt?

Dit product wordt vaak ingezet als ondersteuning van blessures en om blauwe plekken en oedeem te verminderen. Door dit type behandeling verloopt het herstel veel sneller. De effecten hangen af van de technieken die worden gebruikt bij het aanbrengen. Je lichaam wordt optimaal ondersteunt en de tape wordt ook vaak ingezet om je lichaamshouding te verbeteren. De plekken waar behandeling met tape het meeste effect heeft zijn: knieen, enkel, pols, elleboog, schouder en rug.

Is deze tape geschikt voor mij?

Het antwoord is ja. Je denkt nu misschien aan van die witte sporttape maar dat bedoelen we niet. De tape is elastisch en tot wel 140% rekbaar gezien vanaf de oorspronkelijke lengte. Er zijn inmiddels veel verschillende kleuren op de markt gebracht. 

De lijmlaag die gebruikt wordt is mild voor de huid, waterproof en ook nog eens duurzaam.

Aan welke kwaliteiten moet kinesiotape voldoen?

Belangrijk is dat het blijft zitten tijdens intensieve beweging, bij zweten en zwemmen. Tape dient langere tijd op de huid gedragen te kunnen worden zodat de behandelmethode optimaal effect heeft. 

De werking

Drukdaling en minder spierspasme worden gerealiseerd door de krimpende werking van de tape die je gebruikt. Het herstelproces wordt bevordert en je hebt minder pijnklachten. Er ontstaat een liftende werking wat de doorbloeding en vochtafvoer stimuleert. Er is bekend dat mensen met hooikoorts bij het gebruik van kinesiotape minder klachten kunnen ervaren omdat de sensoren van de huid gestimuleerd worden.


Is er een verschil tussen de kleur en de werking?

Nee, zeker niet. De kleuren die het meest verkocht worden zijn: beige, blauw, rood of roze, zwart en wit. Ze hebben allemaal dezelfde werking.

Wat is het verschil tussen sporttape en kinesiotape?

Met sporttape zet je gewrichten zoals je pols of enkel vast. Deze tape is niet rekbaar en geeft druk mee aan het gewricht. Hij zorgt ervoor dat je je pols of enkel niet of nauwelijks kunt bewegen, om te voorkomen dat je letsel erger wordt . Door kinesiotape te gebruiken kun je blessures juist voorkomen. Door de elasticiteit blijft het lang zitten en de tape rekt mee bij inspanning en belast de gewrichten minimaal. Voor herstel is kinesiotape ideaal!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.