Sport voor mannen


Sporten is gezond maar ook leuk om naar te kijken. Helemaal als man zijn er een aantal sporten die je kunt scharen onder de categorie mannensport. Bij mannensport wordt al snel gedacht aan voetbal, maar er zijn veel meer typische mannensporten die je kunt beoefenen of waar je naar kunt kijken. Mannensport kan ook goed samen met vrienden worden beoefend. Dat kan recreatief, in de sportschool of bij een sportvereniging.

 

Balsporten

Typische sporten voor mannen zijn vaak balsporten. Voetbal is misschien wel de meest beoefende sport ter wereld en iedereen vindt het wel leuk om naar te kijken of om zelf een balletje te trappen. Maar naast voetbal zijn er nog meer balsporten die je echt als sport voor mannen kunt zien. Rugby is hiervan een goed voorbeeld. Bij rugby is een ruige sport waarbij je de bal van de tegenstander moet zien te ontfutselen om daarna lopend met de bal in de hand punten te scoren. Dat geldt ook voor American Football, een sport die veel op rugby lijkt maar die met andere regels wordt gespeeld.

 

Surfen

Hoewel er ook steeds vaker vrouwen aan surfen doen is het toch nog echt wel een mannensport. Er zijn verschillende soorten watersport die voornamelijk door mannen worden beoefend. Denk hierbij aan windsurfen, golfsurfen en het populaire kitesurfen waarbij je aan een vlieger met een plank onder je voeten door het water scheurt. Surfen is een sport die je met een beetje oefening al snel onder de knie kunt krijgen en waar je veel plezier aan kunt beleven.

 

Kijken naar sport

Sporten zelf is hartstikke leuk maar kijken naar echte mannensporten natuurlijk ook. Samen met vrienden een voetbalwedstrijd van jullie favoriete club bekijken kan geweldig zijn. Maar kijk ook eens samen naar een andere sport dan kom je misschien tot de ontdekking dat die sport ook heel leuk kan zijn om te beoefenen. Als je dit samen met je vrienden doet dan heb je in elk geval plezier met elkaar!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.