5 beste werkschoenen voor koude voeten 

In de wintermaanden kunnen werkschoenen koud worden. Zeker als je buiten werkt. En de voeten worden koud, dat verwacht je natuurlijk niet. Het is niet alleen vervelend, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid als je niet oppast. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de voeten warm zijn tijdens het werk. 

Hoe voorkom je koude voeten in werkschoenen? 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om bevriezing van voeten in werkschoenen te voorkomen. Beweeg veel, bijvoorbeeld om de bloedcirculatie te verhogen. Maar constant in beweging blijven is helaas niet altijd mogelijk op het werk. Daarom bieden we je meer manieren om je voeten warm te houden en hebben we de 5 beste werkschoenen voor koude voeten bedacht. 

Sixton werkschoenen voor koude voeten 

Thermische werkschoenen zijn ideaal als u last heeft van koude voeten. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze schoenen speciaal ontworpen voor winterse omstandigheden. Ze hebben de zogenaamde CI-norm (Cold Insulation). Dit houdt in dat de schoenen 30 minuten bij -20 graden zijn getest en daardoor zeer goed isoleren. Verschillende thermische coatings zoals PrimaLoft, Thinsulate en Thermolite, evenals bont en wol worden gebruikt om dit isolerende effect te bereiken. Deze coatings beschermen je voeten tegen de kou en houden ze comfortabel en warm.

Wat betekent het allemaal? 

Al deze termen kunnen een beetje zinloos zijn, dus laten we ze kort behandelen. 

Thermolite 

Dit is een van de meest voorkomende isolatiematerialen en is een duurzaam, lichtgewicht isolatiemateriaal gemaakt van gerecyclede synthetische vezels. Het zogenaamde halffabrikaat. Het wordt gebruikt in alle soorten kleding en werkt zowel tegen kou als tegen hitte. 

Thinsulate 

Ook dit is een halffabrikaat dat wordt gebruikt op een schaal van 200 (goed isolerend) tot 600 (zeer isolerend). Dit isolatiemateriaal bestaat uit zeer dunne synthetische vezels, waardoor dit materiaal zeer dun en licht is, maar het isoleert zeer goed. Dit isolatiemateriaal wordt ook veel gebruikt in handschoenen. 

Prima Loft 

Dit is een duurzame en hoogwaardige synthetische vulling. Deze vulling bestaat uit zeer kleine zakjes die lichaamswarmte vasthouden, zelfs in natte en koude omstandigheden. Met dit isolatiemateriaal wordt onder andere kleding van The North Face gemaakt. 

Draag goede werksokken 

Draagt ​​u thermische werkschoenen, maar hebben uw voeten er nog steeds last van? Dan is het misschien tijd voor nieuwe werksokken. Nu denk je misschien meteen aan dikke geitenwollen sokken om je voeten warm te houden, maar dit is niet per se de beste oplossing. Dikke sokken kunnen je voeten zelfs meer laten zweten. Het maakt sokken nat en koude voeten nat. Goede werksokken voeren vocht af en houden je voeten plat. 

Je kunt je sokken of werkschoenen ook regelmatig goed verwisselen

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.