4x Populairste fitness apparaten in de sportschool

4x Populairste fitness apparaten in de sportschool

Het nieuwe jaar is begonnen en het is tijd om weer de sportschool in te gaan. De feestdagen er weer af sporten en aan de slag met die summerbody. Een paar kilo minder en misschien wat spieren erbij, wat jouw doelen ook zijn, in de sportschool ga je ermee te maken krijgen: fitness apparaten. In deze blog hebben wij de populairste fitness apparaten op een rij gezet. Meteen even met een korte introductie, zodat jij straks goed voorbereid in de sportschool aankomt.

4x Populairste fitness apparaten in de sportschool

Op één: de crosstrainer

Een crosstrainer is een gebruiksvriendelijk fitness apparaat dat je gebruikt voor cardiotraining. Je traint met dit fitness apparaat verschillende spieren, waaronder je bilspieren en hamstring. Ook neem je tijdens de training direct je bovenlichaam en buikspieren mee in de training. Op die manier train je met een enkel apparaat veel verschillende korten. Wanneer je de handvatten loslaat train moet je onderlichaam harder werken. Een kleine tip, voor wanneer je nog meer resultaat wil boeken. Je lichaam moet nu namelijk nog harder werken om je lichaam in balans te houden.

Op twee: de hometrainer

Een bekend fitness apparaat, dat je ook veel thuis terug ziet. Op de hometrainer train je enerzijds je conditie, en anderzijds train je ook je beenspieren. Het leuke van de hometrainer zijn de verschillende programma’s die je kunt kiezen, van heuvels tot een flinke intervaltraining.

Op drie: de loopband

Het laatste cardioapparaat in dit rijtje, de loopband. Mag vanzelfsprekend niet ontbreken in de sportschool. Belangrijk om te doen: begin met een warming-up, en train vervolgens in verschillende snelheden om af te sluiten met een cooling down. Ook een helling training is een goede om je kuiten te trainen. Op die manier biedt een loopband veel verschillende trainingsmogelijkheden. Denken dat gewoon rennen genoeg is om progressie te boeken op de loopband is echt te kort door de bocht.

Op vier: de halterbank

Met de halterbank kun je veel verschillende spieren van het lichaam trainen. De bank is dan ook met name gericht op krachttraining voor het bovenlichaam. De halterbank heeft een rekje om de stang in te leggen tussen de oefeningen door. Kies een punt boven je om jezelf op te focussen en volg de stang niet met je ogen, dat verkleint je stabiliteit. Neem een gewicht waarbij je de de oefening ten minste 8-12 keer kunt herhalen. Begin bijvoorbeeld met 12 repetities, 10 in de ronde erna, om af te sluiten met 8 herhalingen. Op die manier haal je het maximale uit je training en voorkom je overbelasting.

Fitness apparaten voor thuis shop je online

Thuis een kleine gym inrichten of een enkel fitness apparaat kopen? Bestel dan eenvoudig die fitness apparaten online bij een online sportwinkel. Op die manier hoef je het apparaat niet zelf te vervoeren, maar wordt deze, al dan niet gemonteerd, thuisbezorgd. Bekijk voor het bestellen naar de sportwinkel beoordelingen, waardoor je weet of je bestelt bij een betrouwbare webwinkel. Een bekende webwinkel met veel fitness apparatuur is Gorillasports, lees de Gorillasports reviews via Goedbeoordeeld zodat je weet wat je kunt verwachten. Het jaar 2020 kan nu ook sportief beginnen!Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.