Weerstandsbanden of gewichten (dumbbells) voor fitness oefeningen thuis?

Wil je meer gaan bewegen om lekker gezond, fit en vitaal te zijn dan kun je thuis zonder fitness apparaten eenvoudig beginnen. Je kunt namelijk hele leuke fitness oefeningen voor thuis vinden waar je direct mee kunt beginnen. Twijfel je nog tussen het kopen van weerstandsbanden of gewichten /dumbbells?

Als je een beginner bent en voor het eerst gaat trainen ben je wellicht nog niet zo stabiel in je gewrichten of weet je nog niet precies wat je wel en niet goed kunt. In dat geval zijn weerstandsbanden perfect om mee te beginnen. Pas als je wat stabieler bent dan kun je ook gewichten of dumbbells gebruiken.

Fitness oefeningen met weestandsbanden

Met de weerstandsbanden heb je zoals gezegd een stuk meer stabiliteit doordat je geen gewichten in je handen hebt maar werkt met een weerstandsband. Een simpele oefening is bijvoorbeeld om je voet tegen de weerstandsband te zetten die je vast houd met de handen en zo langzaam je been  vooruit en achteruit beweegt. De weerstandsband zorgt ervoor dat je wat kracht moet zetten om je been vooruit te zwaaien.

Voor een goede afwisseling van de verschillende weerstanden kun je het beste een weerstandsbanden kopen als set. Hierin zitten verschillende banden met verschillende weerstanden waardoor de ene band wat makkelijker gaat dan de andere en zo kun je licht en zwaar trainen.

Op Youtube vind je ook super leuke oefeningen doe je zou kunnen afwisselen.

Fitness oefeningen met dumbbells

Met bumbbells kun je op een eenvoudige manier heel effectief trainen. Zo kun je met dumbbells je spiermassa en spierkracht opbouwen maar je kunt ook trainen om af te vallen zonder groot fitness apparatuur nodig te zijn. Doordat de dumbbells weinig ruimte in beslag nemen is het een ideaal product voor thuis sporten. Je kunt op elk moment van de dag even snel tussendoor wat oefeningen doen

Wil je graag aan de slag? Dan kun je het beste een goed setje dumbbells kopen met verschillende gewichten zodat je de gewichten ook per oefening zou kunnen afwisselen. Simpele oefeningen kun je wellicht iets zwaardere gewichten gebruiken dan de oefeningen waar je moeite mee hebt.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.