training

Wat is de Fitvak A training en wat kun je ermee

Fitvak A of de Fitnesstrainer A opleiding is geschikt voor iedereen die wil beginnen als personal trainer of als fitness instructeur. Het is mogelijk om de training online te volgen en klassikaal en in de meeste gevallen is klassikaal dan beter. Het beroep fitness trainer is erg persoonlijk en dat kun je lastig leren als je een online cursus kijkt. Er is geen vooropleiding vereist en het is een echte beginnerscursus. Je leert onder andere hoe je mensen veilig en effectief kunt begeleiden om hun fitness doelen te bereiken. Met Fitvak A help je cliënten om af te vallen, om een goede conditie op te bouwen of om meer kracht te krijgen.

Wat leer je bij de Fitvak A opleiding?

De Fitvak A opleiding is dus de eerste opleiding in het traject tot personal trainer of fitness coach. Er zijn verschillende onderdelen die behandeld worden en die belangrijk zijn als je een succesvolle trainer wilt worden. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld blessurepreventie, anatomie, krachttraining, trainingsleer, biomechanica en voedingsleer. Door deze informatie te combineren kun je je cliënten beter adviseren en ze een complete instructie geven voor een gezonder lichaam en leven. Dit alles leer je in twaalf lesdagen waar de helft van de tijd aan theorie en de andere helft van de tijd aan praktijk wordt gewijd.

Een succesvolle afronding

Het is daarna niet alleen het slagen voor een examen om je Fitvak A diploma te halen. Je krijgt eerst een theorie examen waarvoor je een 5,6 moet halen en die je met een voldoende moet afronden. Daarna heb je 18 maanden om de rest van de Fitvak A opleiding af te ronden en dat bestaat uit twee onderdelen.

  • Je volgt een korte stage van 40 uur in totaal bij een stagelocatie naar keuze. Je kunt dan denken aan 2 tot 3 uur per week. Doe je de thuisstudie dan moet je nog wel 70 uur stage lopen.
  • Daarna moet je een praktijkexamen afleggen. Je geeft dan een training van een half uur aan één of twee personen en houdt een gesprek van 10 minuten met je examinator.

Rond je al deze drie onderdelen succesvol af dan heb je je Fitvak A diploma gehaald en krijg je jouw diploma Fitnesstrainer A.

Een opleiding is niet verplicht

Het is niet verplicht om een fitness trainer opleiding te volgen zoals Fitvak A. Het is echter wel verstandig om dit te doen en dat om verschillende redenen. Met de kennis en kunde die je leert bij Overload Worldwide kun je betere, veiligere en op maat gemaakte fitness programma’s samenstellen. Daardoor boek je meer successen als personal trainer en krijg je meer klanten. Je kunt beter inspelen op blessures en persoonlijke behoeften en dat maakt je lessen ook beter. Een andere reden waarom het verstandig is om een opleiding te volgen is omdat je met een diploma aan kunt tonen dat je de kennis hebt. Dat levert je vooral in het begin meer cliënten op en dus meer werk.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.