Waarom is Broccoli zo goed voor je?

Ze zeggen dat je door het eten van broccoli je voor eeuwig jong blijft. Broccoli vertraagt het verouderingsproces, maar het is niet de enige groente die dat doet. Ook zijn familieleden bloemkool, kool en spruiten bevatten deze belangrijke eigenschap. De roosjes van de groente lijken net kleine borsteltjes, sterker nog, ze werken ook zo! Wanneer je kauwt op een rauw broccoliroosje borstel je als het ware de bacteriën weg die plak veroorzaken. Het ijzergehalte in de broccoli zorgt voor een soort beschermend schild op het tandglazuur. Lees hieronder nog meer voordelen van broccoli.

Goed voor het geheugen

Net als aardappelen, radijsjes, sinaasappels en appels bevat broccoli een stof die hetzelfde effect heeft als medicijnen die gebruikt worden om Alzheimer tegen te gaan. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat broccoli deze ziekte bestrijdt, maar wel dat je hersenen minder snel aftakelen als je regelmatig deze groente eet.

Weinig calorieën

Het is alles behalve een dikmaker. Per 100 gram zitten er slechts 29 kcal in. Je kunt dus gerust een grote portie broccoli opscheppen of de groente verwerken in een ovenpasta met kaassaus. Liever iets nog gezonders? Ga dan voor een heerlijke Thaise viscurry met broccoli. Bekijk meer blogs op inspiratiehopper.nl!  

Het helpt tegen ziektes

Broccoli bevat de belangrijke stof sulforafaan, die antioxidanten en enzymen in onze immuuncellen activeert. Deze immuuncellen voorkomen dat vrije radicalen – agressieve stoffen die lichaamscellen beschadigen – hun vernietigende werk kunnen doen. Beschadigde cellen worden gezien als de belangrijkste oorzaken van veel ziekten: niet alleen kanker, maar ook ouderdomsaandoeningen als reuma, suikerziekte en een zwak immuunsysteem.

Vol met talloze vitaminen

Broccoli bevat veel goeds aan vitaminen: A, B, C, E en K. Dat zorgt onder andere voor mooi haar. Ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigd: calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.