Tips om incontinentie tijdens fitnessen te voorkomen

Sinds een aantal jaar is fitness ontzettend belangrijk. Dit komt doordat gezondheid over het algemeen steeds belangrijker geworden is, maar is fitness eigenlijk wel zo gezond? Er gaan de laatste tijd namelijk veel verhalen rond over de nadele van deze sport. Een van deze nadelen is incontinentie. Incontinentie is een erg vervelende aandoening. Deze aandoening kan ontstaan tijdens het fitnessen. Daarnaast is het ook mogelijk dat incontinentie buiten het fitnessen is ontstaan, maar dat je er tijdens het sporten last van hebt. 

Hoe ontstaat incontinentie?

Veel mensen hebben al wel eens van de term incontinentie gehoord. Toch is het voor een aantal van deze mensen nog niet helemaal duidelijk wat er met deze term bedoeld wordt. Dit is niets om je voor te schamen. Incontinentie zorgt ervoor dat je moeite hebt met het ophouden van urine. Incontinentie kan op verschillende manieren ontstaan. Een van deze manieren is het tillen van zware gewichten. Doordat een aantal mannen ontzettend zwaar ‘lift’ kan het zo zijn dat ze last krijgen van incontinentie. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je last krijgt van incontinentie doordat je ouder wordt. 

Wat kan ik doen tegen incontinentie?

Wanneer je eenmaal incontinentie hebt, kun je een aantal dingen doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een inlegkruisje te gebruiken. Dit inlegkruisje is niet alleen voor vrouwen, mannen kunnen dit namelijk ook gebruiken. Naast inlegkruisjes, is het voor mannen soms prettiger om een gehele pants te dragen. Hierdoor weet niemand, bijvoorbeeld tijdens het omkleden in de sportschool, dat je aan urineverlies lijdt. Dit urineverlies kan enorm zijn. Sommige mannen verliezen echt flinke scheuten urine per sportsessie. Door het dragen van een pants ben je goed beschermd tegen het lekken. Daarnaast is het ook mogelijk om oefeningen te doen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens deze oefening probeer je het plassen zo lang mogelijk uit te stellen. Wil je incontinentiemateriaal bestellen, maar weet je niet waar je dat kan doen? Je kan incontinentiemateriaal bestellen bij Depend.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.