Fitness Tips voor beginners

Wat is je doel met fitnessen?
Als je gaat fitnessen, bepaal dan eerst wat je doel is. Wat is het belangrijkste wat je met fitness wilt bereiken? Wil je gespierder worden, wil je vet kwijt raken en afvallen of wil je fitter worden? Wanneer je gaat beginnen met fitnessen, is het dus belangrijk om eerst een doel te bepalen. Deze doelstellingen hebben natuurlijk ook verband met elkaar. Als je een beetje overgewicht hebt en je gaat fanatiek fitnessen, dan kan het zo zijn dat je vet kwijtraakt, maar ook spieren opbouwt. Dan kan het zo zijn dat je lichaamsgewicht evenveel blijft. Heb je op dit moment geen overgewicht en je gaat fitnessen, dan kun je zwaarder worden door de spieren die je opbouwt. Als je gaat fitnessen wordt je hoe dan ook fitter, dan wanneer je niet fitnesst.

Let op de uitvoering

De kwaliteit waarmee je fitnessoefeningen uitvoert is erg belangrijk voor het resultaat en belangrijk om blessures te voorkomen. Een goede uitvoering betekent dat je let op je lichamelijke houding, ademhaling en snelheid van uitvoering. Vaak is het rustig uitvoeren van een oefening beter dan snel. Dan kun je extra goed op je techniek letten. De lichaamshouding is bij krachtoefeningen zoals deadliften en squatten zeer belangrijk. Ademhaling is ook belangrijk waarbij meestal geldt dat je uitademt tijdens het zwaarste stuk van de oefening.

Consistentie is zeer belangrijk

Resultaten boeken met fitness begint bij consistentie. Dat betekent dat je met regelmaat gaat fitnessen. Als je in de eerste week 4 keer gaat fitnessen en in de tweede en derde week maar 1 keer, en daarna in week 4 weer 4, dan boek je minder resultaat dan wanneer je elke week 2 keer gaat fitnessen. Je spieren bouwen beter op met consistentie in je trainingen en je hebt minder kans op blessures.

Fysieke veranderingen eisen geduld

Een zichtbaar gespierder lichaam vraagt om geduld. Het lichaam moet wennen aan de fysieke inspanningen, en zal langzaam veranderen door meer spieren aan te maken. Voldoende eiwitrijke voeding is daarbij erg belangrijk. Wil je een sixpack of strakke buik, dat gebeurt pas wanneer je voldoende spieren hebt en een laag vetpercentage.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.