Fietskleding voor in de winter

Wielrennen kan met de juiste uitrusting het hele jaar door beoefend worden. In de zomer is het natuurlijk altijd verleidelijk om de fiets te pakken. Echter kan het in de winter met goede kleding tegen de kou ook heerlijk zijn om te gaan wielrennen. Functioneel ondergoed is in de winter één van de belangrijkste kledingstukken. Dit komt doordat functioneel ondergoed direct op de huid wordt gedragen. Het ondergoed is comfortabel, zeer ademend, warmt de spieren op bij koude omstandigheden en werkt weer verkoelend als het warm is. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, tijdens een intensieve training zweet iedereen. Het lichaam wil oververhitting tegengaan en door te zweten koelt het lichaam af. Het nauwsluitende ondergoed ondersteunt dit koelproces en houdt het lichaam tegelijkertijd warm tijdens minder intensieve fases. 

3 lagen om comfortabel in de winter te fietsen

In de winter is het dus belangrijk om eerst het perfecte ondergoed te vinden. Dit is de eerste laag en zal het lichaam warm houden of afkoelen wanneer het nodig is. Over de eerste laag is het handig om minstens één middelste laag te dragen. Dit is bij voorkeur een fietsshirt met lange mouwen en een hoge kraag. Het is belangrijk dat het fietsshirt van goed ademend materiaal is gemaakt, op deze manier kan het vocht via de eerste laag naar buiten. De buitenste laag die over de middelste laag komt, biedt bescherming tegen het weer. Een windstopper kan perfect als buitenste laag dienen. Het zorgt er namelijk voor dat de koude lucht van je lichaam wordt gehouden. Daarnaast ventileert een windstopper goed en zal het de boel niet afsluiten. Met een windstopper ben je flexibel gekleed, want je kunt een winstopper eenvoudig onder het fietsen aan- en uitdoen. De winterkleding voor fietsers zorgt ervoor dat het lichaam goed kan ademen en dat je het lekker warm hebt tijdens het fietsen.

Warme handen en voeten tijdens het fietsen

Handen en voeten zijn zeer gevoelig voor kou op de fiets. Ze worden blootgesteld aan de kou en de wind, daarnaast zijn ze minder actief dan de benen en het bovenlichaam. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om zonder bescherming warmte in de handen en voeten te krijgen. Winddichte handschoenen zorgen voor de perfecte bescherming voor je vingers. Het is belangrijk dat de buitenste laag van de handschoen winddicht zijn om de handen warm te houden. Overschoenen van windafstotend materiaal bieden bescherming tegen natheid, kou en wind. De overschoenen zitten als kous over de schoen heen en houden de voeten warm. Om het hoofd en de oren ook goed te beschermen tegen de koude wind zijn er speciale helmmutsen. Deze gaat over het hoofd en daarna kan de helm op. De helmmutsen zijn zeer dun en nauwelijks voelbaar, maar bieden goede bescherming tegen de kou. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.