Aanbod fietshelmen

Een groot aanbod fietshelmen voor iedereen

In Nederland is het aantal fietsongelukken de laatste jaren flink toegenomen terwijl de meeste mensen geen fietshelm in huis hebben. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op een ernstig hoofdletsel. Daarbij blijkt dat één derde een dodelijk fietsongeval had kunnen overleven bij het dragen van een fietshelm. Daarnaast beschermt een fietshelm jou bijvoorbeeld ook tegen een hersenschudding. Een hersenschudding kan ervoor zorgen dat je een lange tijd of zelfs de rest van je leven met bijvoorbeeld concentratieproblemen, misselijkheid en/of evenwichtsstoornissen rondloopt. Bescherm jezelf daarom goed. Vooral wanneer je met hoge snelheden gaat fietsen zoals op een mountainbike of wielrenfiets. 

Racefietshelmen 

Wielrenners kunnen vaak hoge snelheden halen op de weg. Daarom is het voor hen van groot belang om goede en juiste bescherming te dragen. Hierdoor voorkom je verwondingen en andere langdurig letsel. Draag daarom altijd een fietshelm ook al ga je niet hard. Wanneer je op een wielrenfiets zit kun je ongemerkt een hoge snelheid bereiken en lelijk onderuit gaan. Een fietshelm is gemaakt van sterk en speciaal materiaal die hoofdletsel extreem doet verminderen en in de meeste gevallen helemaal voorkomt. Het is belangrijk om een fietshelm te kiezen die goed bij je past, comfortabel zit en veilig is om te dragen. 

Voor de echte snelheidsduivels zijn er ook zogeheten Aero helmen, deze helmen zijn speciaal ontwikkeld voor bijvoorbeeld tijdritten. Aero helmen hebben een aerodynamische vorm die afwijkt van een normale fietshelm en lucht op een efficiënte manier wegleidt naar de achterzijde van de helm. Dit resulteert in een kleine energiebesparing en wordt daarom altijd ingezet bij tijdritten. Hiermee kun je dus nog hogere snelheden behalen. Bepaal voor jezelf of je hier klaar voor bent.

Mountainbike helmen

In Nederland komen er steeds meer mountainbike routes en er gaan dan ook steeds meer mensen mountainbiken. Doordat je voornamelijk in het bos fietst kun je ook hier lelijk terecht komen. Asfalt zal nu geen probleem zijn, maar bomen, uitstekende wortels, stenen en dergelijke kunnen jouw veel schade aanbrengen. Het is een fantastische sport waarbij je daarnaast ook kennis maakt met de natuur. Om altijd veilig te mountainbiken en jezelf goed te beschermen is een MTB helm essentieel. Mountainbike helmen heb je in verschillende soorten en maten. Bekijk daarom goed welke MTB helm goed zit en bij jou past. Want tijdens het fietsen moet je hier geen last van krijgen.

Kinderfietshelmen

Kinderen zijn de meest kwetsbare doelgroep en daarom moeten deze het beste beschermd worden. Zeker wanneer kinderen net leren fietsen is een valpartij vaak onvermijdelijk en juist dan is het belangrijk om het hoofd van een kind goed te beschermen. Koop daarom ook voor jouw kind een kinderfietshelm. Daarmee bescherm je jouw kind tegen stoten en kan hij of zij op een veilige manier (leren) fietsen zonder dat het hoofd serieus letsel wordt aangedaan. Ook voor kinderen is het belangrijk dat de fietshelm goed om het hoofd zit. Koop daarom geen helm op de groei, want deze zal te veel ruimte hebben en daardoor alsnog schadelijk kunnen zijn voor jouw kind.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.