De kracht van verantwoording: werken met een personal trainer

We hebben allemaal wel eens een nieuw doel gesteld voor fitness of gewichtsverlies, alleen om tegen een struikelblok aan te lopen en te overwegen het op te geven. Het bereiken van fitnessdoelen vereist veel toewijding, hard werken en inzet en als de resultaten lang op zich laten wachten kan dat ontmoedigend zijn.

Als u moe of ongemotiveerd bent, of een zware dag achter de rug hebt, is het al te verleidelijk om de sportschool over te slaan. Met een personal trainer kunt u zich beter verantwoordelijk voelen voor het bereiken van uw persoonlijke fitness- en gewichtsverliesdoelen. Of u nu persoonlijk of online traint, de verantwoordelijkheid die een personal trainer u geeft, helpt u om uw doelen sneller en efficiënter te bereiken.

Bereik uw doelen door verantwoording

Sporten kan moeilijk zijn en staat niet altijd bovenaan uw to-do lijst. Als u moeite heeft om uw doelen voor gewichtsverlies of fitness te bereiken, heeft u misschien een personal trainer nodig. Personal trainers zijn een goede manier om u in te zetten voor het bereiken van uw doelen en om verantwoordelijk te worden gehouden voor het behalen van succes.

Hoe Personal Trainers u verantwoordelijk houden voor uw doelen

1. Voorkomen dat u een workout overslaat

Als u een tijd hebt afgesproken om met uw personal trainer te trainen, is de kans veel groter dat u die afspraak nakomt dan wanneer u alleen gaat trainen. Als u alleen aan uzelf verantwoording moet afleggen, is het erg makkelijk om excuses te verzinnen waarom “het gewoon niet in uw schema past”. Zou jij een doktersafspraak afzeggen omdat je geen tijd had of geen zin had om te gaan? Nee, je zou er tijd voor maken en je ertoe verplichten om te gaan. Het is waarschijnlijk dat u zich net zo zult inzetten voor een geplande trainingssessie. Niet alleen zou het afzeggen van een sessie je vooruitgang vertragen, maar het zou ook ondoordacht zijn ten opzichte van de tijd en middelen die je trainer aan jou als klant heeft besteed.

2. Motivatie om waar voor uw geld te krijgen

De financiële kosten van een personal trainer zijn zeer effectief als het gaat om verantwoording. Geld investeren in het bereiken van uw persoonlijke doelen kan fungeren als een herinnering aan uzelf dat het iets heel belangrijks voor u is. Het geld dat u uitgeeft zal er ook voor zorgen dat u uw trainer ten volle benut. Profiteer van hun expertise en waardeer de aspecten van uw training die u niet in uw eentje of met een ongeschoolde trainingspartner kunt krijgen.

Tip: Personal Training aan huis of buiten

3. Duw je om te verbeteren

Trainen is moeilijk en kan blessures veroorzaken als het niet goed gebeurt. Als u alleen traint, is het normaal dat u uzelf niet genoeg pusht om merkbare resultaten te behalen. U kunt zelfs in de verleiding komen om de moeilijkheidsgraad van uw workout te verlagen zodra het ongemakkelijk begint te worden. Misschien wilt u niet de extra inspanning leveren die nodig is om uzelf uit te dagen, of misschien bent u onzeker over uw capaciteiten en wilt u geen blessure riskeren of uzelf in verlegenheid brengen. Met een personal trainer hebt u een constante motivator die u op een veilige en effectieve manier uitdaagt.

4. Volg uw vooruitgang

Werken met een personal trainer kan u helpen uw vooruitgang bij te houden en tastbare resultaten te boeken. Hoewel het mogelijk is om uw eigen vooruitgang bij te houden, voegt het een laag van complexiteit toe en kan het worden vergeten of verwaarloosd. Als u uw vorderingen bijhoudt, kunt u uw successen vieren en weet u wanneer u uw trainingen naar een hoger niveau moet tillen. Een personal trainer kan de vooruitgang van uw fitnesstraject op elk niveau volgen en u dienovereenkomstig trainen. Het bijhouden kan u ook motiveren om harder te werken door te wijzen op eventuele dalingen of plateaus in uw vooruitgang.

Extra verantwoording kan net zijn wat u nodig hebt

Personal trainers zijn nuttig voor meer dan alleen het aanbieden van workout routines. Ze zijn speciaal opgeleid om effectieve motivatie- en accountabilitytechnieken te bieden die de resultaten zullen opleveren waarnaar u op zoek bent. Als u moeite heeft gehad om uzelf verantwoordelijk te houden voor het bereiken van uw gewichtsverlies of fitness doelen, neem dan contact met ons op. Onze persoonlijke trainingsprogramma’s zullen u alle ondersteuning bieden die u nodig heeft om uw persoonlijke doelen te bereiken.

FAQ’s

Hoe vaak moet ik mijn personal trainer zien?

De frequentie waarmee u uw personal trainer ziet, bepaalt u helemaal zelf. Als u advies wilt, zal uw trainer u na uw consultatie een aanbeveling doen op basis van uw doelstellingen, budget en fitnesscapaciteiten.

Tip: personal trainer kosten

Hoe kies ik een personal trainer?

Bij het kiezen van een personal trainer moet u vooral rekening houden met zijn kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. Voor meer informatie over het kiezen van een personal trainer kunt u onze blog over dit onderwerp lezen!

Ben ik te oud om personal training te volgen?

Nooit! Het maakt niet uit hoe oud u bent, wij kunnen een persoonlijk plan opstellen dat aan uw behoeften voldoet, rekening houdt met uw mogelijkheden en u helpt uw doelstellingen op het gebied van fitness en gewichtsverlies te bereiken.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.