Bezig met fitnessen, maar niet kunnen stoppen met roken?

Bezig met fitnessen, maar niet kunnen stoppen met roken?

Ben je goed bezig met fitnessen, maar lukt het je niet om te stoppen met roken? Kijk dan is naar het alternatief voor het gewone roken; de elektrische sigaret. Een elektrische sigaret heeft namelijk een aantal voordelen vergeleken met het ‘normale’ roken. Je krijgt nog steeds de nicotine binnen, maar je kunt er steeds minder van nemen als je dat wenst. Ook wordt je niet blootgesteld aan een groot aantal schadelijke en dodelijke stoffen die zich wel bevinden in een ‘normale’ sigaret zitten. Voorbeelden van schadelijke stoffen die ontbreken in de elektrische sigaret is teer, koolstofmonoxide, arseen, benzeen, methanol, waterstofcyanide en ammoniak. Veel he! De stoffen worden kunstmatig aan je gewone sigaret toegevoegd, om te zorgen dat de nicotine goed door je lichaam wordt opgenomen.

Varianten van de elektrische sigaret

Er zijn een aantal varianten van de elektrische sigaret. Het verschil tussen deze varianten is de batterij. De batterij van de duurdere varianten gaat langer mee dan die van een standaard set. Je kan dus een variant kiezen op basis van de hoeveelheid jij rookt.

Verschillende smaken van de elektrische sigaret

Ook zijn er veel verschillende smaken voor in de elektrische sigaret. Het is zelfs mogelijk om fruit smaakjes te nemen. In tegenstelling tot de normale sigaret, waarbij het alleen mogelijk is om een tabaksmaak of een menthol smaak te nemen. Nu is het niet zo dat je elke keer een nieuwe elektrische sigaret moet kopen, maar het zijn de e-liquids die je moet vervangen. De smaken van de e-liquids zijn vrijwel onbeperkt. Denk aan fruit smaken, latte machiatto en ice-mint. Van alles is mogelijk.

Wetgeving van de elektrische sigaret

Pas in 2017 is de elektrische sigaret officieel bestempeld als een tabaksproduct. Sindsdien gelden dan ook de officiële restricties op de hoeveelheid e-liquid in flesjes en waarschuwingsteksten op de verpakkingen. Sinds 2018 is er een nieuwe regelgeving voor de elektrische sigaret. Er is daardoor een verschuiving in de samenstelling van de e-liquids.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.