De nieuwste trends die te maken hebben met fysiotherapie

Iedereen weet wel wat een fysiotherapeut ongeveer voor werk doet en wat zij voor andere mensen kunnen betekenen. Ook heb je vast gezien dat fysio telkens terugkomt in je de verschillende zorgverzekeringen die je kunt kiezen. Maar wat zijn nu de laatste trends op het gebied van de fysio, zijn er bepaalde dingen populairder geworden of juist minder geworden. Zijn er bepaalde voor- of nadelen aan de nieuwe trends? Dat lees je allemaal terug in deze blog waar we de nieuwste trends gaan bespreken.

Steeds meer jongere patiënten nemen fysio

In de laatste grafieken is gebleken dat steeds meer jongere generaties een zorgverzekering nemen voor de fysio en ook meer naar de fysio gaan. In de afgelopen jaren is er een stijging geweest van 12% dat jongeren bij een fysiopraktijk zijn geweest. Bij deze cijfers tellen de intakegesprekken niet mee, maar daarna telt alles mee. Jongeren hebben tegenwoordig erg snel last van rugklachten door een foute houding in verschillende stoelen als ze bijvoorbeeld aan het gamen zijn of aan school zitten te werken. Met simpele tips worden deze klachten verminderd, maar ook jongeren die een ongeluk hebben gehad gaan nu sneller naar een fysiotherapeut.

Fysio wordt een breder begrip

Bij fysiotherapie denken mensen snel toch aan lichamelijke weer normaal kunnen functioneren, en dat klopt ook. Maar tegenwoordig heeft het woord fysio een steeds breder begrip gekregen met daarbij extra nieuwe functies. Bijvoorbeeld het masseren van het ruggenwervel om alle zenuwen los te maken in het lichaam. Daar denken mensen niet snel aan bij een fysio. Of bijvoorbeeld simpele cardio oefeningen die je ook regelmatig bij de sportschool of thuis doet, alleen nu met een extra handje.

Er wordt meer van fysiotherapeuten verwacht

Het is dus nu gebleken dat fysiotherapeuten nu meerdere functies erbij hebben dan vroeger. Maar dat betekent niet dat ze alles qua lichamelijke problemen kunnen oplossen. Sommige mensen denken dat een fysiotherapeut je helemaal kan genezen van iets. Nee, dat doen ze niet. Ze zorgen ervoor dat je lichaam aan het herstelproces gaat beginnen en je daarna zelf weer aan de slag kan ermee.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.