Tips om je alcoholverslaving onder controle te krijgen

Je begint met een drankje per week, maar voor je het weet in het drinken van alcohol een nieuwe levensstijl geworden. Nieuw onderzoek suggereert dat alcoholgebruik een langdurig en schadelijk effect heeft op de geestelijke gezondheid en een reeks aandoeningen veroorzaakt, zoals angst en depressie, zelfs bij lichte drinkers. Als je niet tevreden bent over je alcoholgebruik, bekijk dan deze tips van experts om te minderen en te ontgiften.

Drink niet te veel voor de gezelligheid

Sociaal drinken op feestjes en bij vrienden thuis is waarschijnlijk de plek waar het meeste wordt gedronken. Het is aangetoond dat verslaving aan sociaal drinken leidt tot afhankelijkheid en ervoor zorgt dat mensen zich geïsoleerd en alleen voelen, waardoor ze het risico lopen op depressieve symptomen. Als je afhankelijk bent van alcohol, moet je alcohol verminderen of zelfs elimineren als je wilt stoppen met drinken. Studies tonen aan dat hoe meer mensen drinken, hoe meer sociale drinkers ze zijn en hoe slechter ze zich voelen als ze nuchter zijn.

Blijf vooral als je jong bent uit de buurt van alcohol

Alcoholgebruik is het meest schadelijk voor de gezondheid van jonge mensen, omdat de schade vaak tot later in het leven wordt uitgesteld. Dat komt omdat alcohol bij jongeren sneller metaboliseert. Lichte drinkers hebben het laagste risico om een ​​probleem te krijgen.

Zoek hulp

Natuurlijk zal praten met je arts over uw alcoholgebruik niet alleen helpen om u weer op het rechte pad te krijgen, maar je zult ook beter in staat zijn om de hulp te krijgen die je nodig heeft als je ervoor kiest om voorgoed weg te blijven van alcohol. Je hoeft je dus helemaal niet te schamen om naar een verslavingskliniek te stappen. Dit kan misschien juist wel de beste stap uit je leven zijn.

Bron: Connection SGGZ

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.