Afvallen door te sporten? Let hierop!

Wanneer men denkt aan afvallen, dan denkt men al snel aan sporten. Dit komt doordat je door te sporten calorieën en vet kunt verbranden. Het verbranden van deze stoffen is uiteraard bevorderend voor het afvalproces, maar zijn niet altijd het allerbelangrijkste. Om het effect van het sporten te maximaliseren dien je namelijk nog veel meer te doen dan het sporten alleen. In deze blog vertellen we je daarom meer over de processen die je naast het sporten dient uit te voeren om het resultaat van het sporten te maximaliseren!

Voeding

Het resultaat van het sporten hangt samen met de voeding die je consumeert tijdens het proces. Als je tien keer per week sport, maar niet de juiste voeding tot je neemt bereik je nagenoeg geen resultaat met het sporten. Het is dus aan te raden om niet alleen een sportplan voor jezelf te maken, maar hier ook gelijk een voedingsdieet aan vast te plakken. Door het sporten te combineren met de juiste voeding wordt het maximale resultaat bereikt. Het bepalen van de juiste voeding kun je doen met een diëtist, maar je kunt dit ook op basis van eigen research. Op websites als de website van Human Nature zijn diverse voedingsadviezen te vinden die jou kunnen helpen bij het samenstellen van jouw perfecte voedingsschema.

Eetpatroon

Als het om voeding gaat is niet alleen de te consumeren voeding belangrijk. Het eetpatroon zelf is namelijk misschien nog wel belangrijker! Met het eetpatroon worden met name de eetmomenten op een dag bedoeld. Het lichaam breekt de meeste voeding, calorieën en vetten af als het lichaam ‘leeg’ is. Wanneer jij dus iedere drie uur iets consumeert, dan zal het lichaam niet snel beginnen aan het verbranden van de vetten. Het is dan ook aan te raden om hier een vast eetpatroon in de zoeken. Een bekend voorbeeld van een eetpatroon dat het vet verbranden stimuleert is intermittent fasting. Het intermittent fasting afvallen berust zich op een specifieke dagindeling. Hierin mag je in een bepaald deel van de dag wel eten; en in het andere deel van de dag niet. Wanneer je dit wilt combineren met sporten is het aan te raden om je sportactiviteiten in het dagdeel te laten vallen waarin je mag eten. Zo kun je het optimale uit je training halen doordat je de juiste voedingsstoffen in je lichaam hebt op het moment van sporten.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.