5 dingen die je moet weten voordat je begint met sporten

Sta je op het punt te beginnen met sporten? Wacht even! Er zijn een aantal belangrijke dingen die je graag wil weten voordat je begint met sporten. Lees deze blog eerst even. Met de kennis uit deze blog maak je jezelf het makkelijker om die geliefde voortgang te boeken die iedereen het liefst ziet. Maakt niet uit of je wil afvallen of wil aankomen. Met deze 5 dingen verbreed je kennis en je prestaties!

Calorieën

Een hele belangrijke. Wil je afvallen? Dan is het de bedoeling dat je minder calorieën binnenkrijgt. Vet verbranden is dan bijna onmogelijk. Als je wil aankomen is het juist de bedoeling dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrand. Wat ze vaak zeggen: “Eten is 70% en sporten 30% van je voortgang”.

Eiwitten

Nog een belangrijke voedingswaarde: eiwitten. Dit zijn de bouwstenen van jouw spieren. Eiwitten zorgen ervoor dat je maximaal kan herstellen van jouw workout. Ongeveer het dubbele aantal eiwitten van je lichaamsgewicht zorgt ervoor dat je binnen no-time resultaten boekt!

Progressive overload

Voor als je je afvraagt wat dit is, dit is het net iets zwaarder belasten van je lichaam dan wat het aankan. Hiervoor zorg je dat het lichaam door spieren efficiënter in te zetten en spiermassa op te bouwen

Slaap

Een van de belangrijkste dingen om voor die extra spiermassa te zorgen: goed slapen. Wanneer je goed slaapt dan krijgen je spieren optimale rust en daardoor de tijd om goed te herstellen. Hierdoor bouwt er automatisch sneller spiermassa op. Gemiddeld 8 uur per nacht zal genoeg moeten zijn!

Trainingsfrequentie

Eentje die je vast wel begrijpt. Sporten, sporten, sporten! Zorg dat je wekelijks een aantal dagen naar wens sport. Hou het consistent en plan vaste dagen in om jezelf zo goed mogelijk te motiveren. Door elke week jouw spieren te prikkelen kan dat al zorgen voor de juiste spieropbouw.

Thuisporten

Wil je thuis beginnen met sporten? Dat kan natuurlijk! Dan zal ik aanraden om een krachtstation van Tunturi aan te schaffen. deze krachtstations kunnen jouw op weg helpen naar je eerste spierballen! Natuurlijk zijn er genoeg andere fitnessapparaten om uit te kiezen. Neem dan vooral een kijkje op:

https://www.tunturi.com/nl/

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.