Welke supplementen neem je na het fitnessen in?

Supplementen voor fitness zijn zeer populair. Het is heel gebruikelijk om supplementen in te nemen wanneer je aan fitness doet. Toch zijn er wel aantal verschillen tussen supplementen. Zo kun je bepaalde supplementen beter voor het fitnessen innemen, terwijl andere supplementen meer geschikt zijn voor ná het fitnessen. Het is belangrijk om hier onderscheid in te maken, zodat de supplementen het meeste effect hebben. Kies dus voor de juiste supplementen ná het fitnessen. In deze blog lees je welke supplementen geschikt zijn om in te nemen na het fitnessen!

Supplementen na het fitnessen

Het is belangrijke dat je weet welke sportsupplementen je na het fitnessen moet innemen. De volgende sportsupplementen zijn voor ná het fitnessen geschikt:

  • Creatine
  • BCAA 
  • Vitamines en mineralen

Creatine

Natuurlijk is creatine een van de meest populaire supplementen onder fitnessers. Het zorgt ervoor dat je meer spiermassa aanmaakt en geeft je kracht. Hoewel sommigen creatine ook vóór het fitnessen innemen, hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het beter is creatine ná het sporten in te nemen. Dit zorgt namelijk voor meer spierkracht. Bovendien resulteert het ook in meer vetvrije massa. Daarom is het verstandig om creatine na het fitnessen in te nemen.

BCAA

Deze aminozuren zijn van groot belang voor je spieren. Met BCAA aminozuren zorg je ervoor dat je lichaam beter en sneller herstelt na het fitnessen. Het is dus een goed idee om BCAA aminozuren na het fitnessen in te nemen. Zo bescherm je je spieren en zorg je voor  een betere herstel, wat van groot belang is voor je gezondheid. Bovendien zorgt het voor een verkleinde kans op blessures!

Vitamines en mineralen 

Ook vitamines en mineralen zijn belangrijk, zeker wanneer je regelmatig beweegt. Voor sporters wordt vooral meer vitamine C aangeraden, omdat het bijdraagt aan het behoud van je weerstand na een lichamelijke inspanning. Dit is relevant voor fitnessers, waardoor het wordt aangeraden om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, en dus vooral vitamine C (na het fitnessen).

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.